Sürfaktanlar, sulu ve susuz ortamlarda çözündüğünde sıvının yüzey gerilimini azaltarak dağınık sistemlerde dağılmayı kolaylaştıran hidrofilik ve hidrofobik kısımlar içeren kimyasal yapılardır. Yüzey aktif maddeler hidrofilik uçlarına göre iyonik olmayan, anyonik, katyonik ve amfoterik olarak sınıflandırılabilir. Yüzey aktif maddeler seçilirken stabil emülsiyonlar elde etmek için fiziksel davranışları, OH, CMC ve HLB değerleri incelenmelidir. Tekstil alanında kullanılan emülsiyonlar, hidrokarbon veya silikon bazlı yüzey aktif maddeler ile stabilize edilebilir. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda tecrübemizi çalışmalarımızla destekleyerek tekstil proseslerinde en uygun ürünleri sizlere sunuyoruz.
Aktif Yüzeyli Maddenin Kimyasal Yapısı
Karbon Bazlı Yüzey Aktifler
Karbon bazlı yüzey aktif maddeler, karbon iskeletinde herhangi bir silikon veya halojen içermeyen yüzey aktif maddelerdir. Ancak karbon bazlı sürfaktanlar etilen oksit ve propilen oksit olarak öne çıkıyor. Hidrofobik uç propilen oksit polimer ile elde edilirken hidrofilik uç etilen oksit polimer ile elde edilir. Kumaşa kolayca nüfuz eder ve ıslanma sağlar. Latro, formülasyonların kararlılığını ve performansını artırmak için size ürün ve süreç geliştiricileri sunar.
Silikon Bazlı Yüzey Aktifler
Silikon yüzey aktif maddeler, özellikleri nedeniyle çeşitli uygulama alanları olan polimerik yüzey aktif maddelerdir. Latro'nun sunduğu lineer veya yan gruplara sahip silikon yüzey aktif maddeler, kayganlık, düşük arayüz gerilimi, su ve yağda çözünürlük, ıslatma, köpük kesme ve yayma gibi ihtiyaçlarınızı karşılar.
Flor Bazlı Yüzey Aktifler
Elektronegatiflik farkından dolayı içerdikleri F-C bağlarının daha güçlü olması, flor esaslı yüzey aktif maddelerin kimyasal ve termal olarak daha kararlı olmasını sağlar. Ayrıca florokarbon zincirlerinden dolayı hem hidrofobik hem de oleofobik özellikler sergilerler.